Bijzondere dank voor Prof. Ton Raap en Prof. Harm Beukers door Nagasaki University

Op donderdag 13 februari j.l. zijn emiritus professor doctor Ton Raap en emiritus professor doctor Harm Beukers door een grote delegatie van Nagasaki Unisersity Medical School en Nagasaki University Hospital in het zonnetje gezet in de Buruma zaal van het onderwijsgebouw bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

De delegatie uit Nagasaki met Rector Magnificus Carel Stolker en Emiritus professor doctor Ton Raap.

De delegatie uit Japan bestond onder andere uit decaan professor Maemura en vice decaan professor Yanagihara, beiden van de Nagasaki School of Medicine. Daarnaast maakten professor Koji van de department of histology and cell biology en professor Nagayasu van de department of surgical oncology deel uit van de delegatie.

Deze mooie delegatie is het resultaat van intensieve samenwerking tussen het LUMC, Universiteit Leiden, Nagasaki Medical School en Nagasaki University. Deze samenwerking werd uiteengezet in presentaties van onder andere hoogleraar pathologie professor doctor Pancras Hogendoorn, decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Door de delegatie uit Nagasaki werd een plaque overhandigd aan emiritus professor doctor Ton Raap voor zijn inzet om de samenwerking tussen de beiden instellingen op te zetten.

Professor Raap ontvangt de plaque

Tijdens zijn dankrede roemde professor Raap de samenwerking tussen de beide instellingen, welke vooral ook mogelijk gemaakt zijn door associate professor Noboru Yamashita van de Universiteit van Nagasaki, professor Koji van de Universiteit van Nagasaki, en professor Harm Beukers, Universiteit Leiden.

Dankrede van professor Raap
De plaque met links een relief van Johan Pompe van Meerdervoort

De samenwerking tussen de instellingen uit zich in de uitwisseling van studenten en PhD kandidaten. Hierdoor zijn er uitwisselingsprogramma’s op bachelor en master niveau en op de onderzoeksgebieden zoals techical medicine, surgical oncology, ageing, tropical medicine & global health, genome instability en rheumatology.

Beiden delegaties benadrukten hun dank voor deze samenwerking welke vele jaren geleden als wens begonnen is. Deze is in 2013 verwezenlijkt tijdens het bezoek van professor Raap en burgemeester Lenferink aan Nagasaki, waarbij de vriendschapband tussen Leiden en Nagasaki geformaliseerd werd. In 2017 werd de vriendschapsband omgezet in een stedenband wat een extra impuls gaf aan deze samenwerking.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.