Gemeentelijke Kennisdag

Vandaag heeft de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki een ochtend voor de Leidse gemeente ambtenaren verzorgd in het SieboldHuis en de Hortus Botanicus.

Elk jaar organiseert de gemeente Leiden voor haar medewerkers een kennisdag in de stad. Alle ambtenaren komen deze dag samen en volgen in de ochtend en middag allerlei workshops door heel Leiden heen.

Eén van de workshops waar ze uit konden kiezen was een “Japan wandeling”. Hiermee brengt de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki de lange geschiedenis tussen Japan en Leiden met in het bijzonder de stedenband tussen Leiden en Nagasaki onder de aandacht bij medewerkers van de gemeente.

De ochtend begon met een presentatie van Ronald Hilhorst, secretaris van de Leidse Vrienden van Nagasaki, over de lange geschiedenis tussen Leiden en Nagasaki, het ontstaan de stedenband, en de activiteiten van de Stichting in de panoramakamer van het SieboldHuis. Na een korte rondleiding door het SieboldHuis vertrok de groep over het Rapenburg in de richting van de Hortus Botanicus, en natuurlijk werd er ook even stilgestaan bij de plaque op het Rapenburg van het bezoek van de Keizer van Japan aan Leiden in 2000.

Vervolgens bewonderde de groep één van de drie Japanse muurgedichten welke in Leiden te vinden zijn. Namelijk het gedicht op de hoek Nonnensteeg/Rapenburg door de dichter Bashō.

De wandeling ging verder in de Hortus, waar een route langs de mooie verzameling welke Von Siebold daar heeft achtergelaten en de Sieboldtuin eindigde bij de Sterrenwacht. Dit met een introductie van de verschillende planten door Kuniko Forrer, penningmeester van de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.