Nagasaki Meet&Greet

De delegatie uit Nagasaki o.l.v. de honorair consul de heer Shimazaki heeft een mooie dag in Leiden achter de rug. Gelukkig deed april wat hij wil, maar deze keer in de positieve zin des woords.

De delegatie begon met een bezoek aan het Japanmuseum SieboldHuis, waar ze welkom werden geheten door directeur Kris Schiermeier en Kuniko Forrer. Na het bekijken van de collectie en een mooi fotomoment in de binnentuin, werd koers gezet richting de Hortus Botanicus over een zonnig Rapenburg.

Bij de Hortus Botanicus werden ze ontvangen door Carla Teune, die de tuinen en vooral de Japanse planten en bomen in de Hortus aan de groep geïntroduceerd heeft.

Bij de kade van de Hortus onder de sterrenwacht lag een boot van de Leidse Rederij gereed om de groep onder het genot van een lunch naar het Museum Volkenkunde te brengen. Aldaar werden ze opgewacht door conservator Daan Kok en directeur Stijn Schoonderwoerd. Naast de vaste Japan collectie had de groep het geluk dat net de tentoonstelling “Cool Japan” vorige week geopend was. De groep kreeg ook nog een tour door het depot alwaar bijzondere prenten uit Japan te zien zijn.

Vervolgens ging het weer door de zonnige Leidse grachten naar het Arsenaal. Alwaar zo een 60-tal mensen de groep stonden op te wachten. In het Arsenaal was er een samenzijn met onder anderen docenten en studenten Japanse studien, studievereniging Japanse Studien LVSJK Tanuki, Alumni vereniging Japanse Studien Leidse AlumniKai “Van hier tot Tokyo”, Universiteit Leiden, LUMC, Gemeente Leiden, en Leids bedrijfsleven. Ook wethouder Paul Dirkse was van de partij.

Er kon genoten worden van de beste haring van Nederland van Atlantic en een hapje en drankje van het Japanmuseum SieboldHuis.

De Leidse dansgroep Japanse Yosakoi dans kreeg van de delegatie een speciaal gemaakte vlag uitgereikt, welke tijdens de optredens gebruikt kan worden, waarna er natuurlijk een optreden volgde.

De middag werd afgesloten met een optreden van Jazzduo “Just as Jazz” Annelies de Bruin op zang en Sophie Anglionin op piano. Zij brachten het nummer Yuki no Hana van Mika Nakashima ten gehore.

Na een kort afscheid zette de delegatie koers naar het stadhuis, alwaar zij ontvangen zijn door burgemeester Lenferink.

Via deze weg bedanken wij allen die deze schitterende dag mogelijk hebben gemaakt.

Leidsch Dagblad: Vriendschap Japan-Leiden bezegeld met haring

https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/vriendschap-japan-leiden-bezegeld-met-haring-video

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.