Viering Stedenband Leiden – Nagasaki

Zoals u weet bestaat sinds 2013 een vriendschappelijke verbinding tussen Nagasaki en Leiden. Deze band wordt door inzet van vele mensen, met name ook wijlen Aad van der Luit, en de medewerking van de gemeente Middelburg, op vrijdag 24 november aanstaande te Nagasaki officieel omgezet in een stedenband. Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor hun inzet.

Dit willen we natuurlijk ook in Leiden niet zomaar voorbij laten gaan en daarom vieren de gemeente Leiden en de stichting Leidse vrienden van Nagasaki deze heuglijke gebeurtenis op donderdag 30 november aanstaande. Tijdens deze viering zullen prof. dr. Matthi Forrer en drs. Jessica Hilhorst een korte lezing houden.

Over de sprekers

Prof. Dr. Matthi Forrer (1948) studeerde Japanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden, en Kunstgeschiedenis van Oost-Azië aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn positie als senior-onderzoeker van de Japan collecties in Museum Volkenkunde, is Forrer docent Materiële cultuur van pre-Modern Japan aan Universiteit Leiden.

Forrer is sinds jaren nauw betrokken bij de restauratie van Deshima in Nagasaki.

 

Jessica Hilhorst (1977) studeerde Japanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Zij is werkzaam als beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie bij de gemeente Leiden. Hilhorst is op uitnodiging van de gemeente Nagasaki in 2016 voor een half jaar uitgezonden naar de International Affairs afdeling van de gemeente Nagasaki.

Hilhorst is samen met haar collega Marian Weevers, beleidsadviseur Internationalisering en wonen, nauw betrokken bij de voorbereidingen voor de bekrachtiging van de stedenband en het komende bezoek aan Nagasaki. Tevens is zij betrokken geweest bij de start van de vriendschapsband en het bezoek van burgemeester Lenferink aan Japan in 2013 waar de vriendschapsband tussen onze steden bekrachtigd is.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.