Stedenband Leiden en Nagasaki officieel


De huidige vriendschapsband tussen Leiden en het Japanse Nagasaki is een stedenband geworden. Leiden en Nagasaki zijn daarmee officieel zustersteden. Burgemeester Lenferink heeft tijdens zijn bezoek aan Nagasaki de stedenbandverklaring ondertekend. Vrijdag was hij tevens aanwezig bij de officiële opening van de gerestaureerde brug die Deshima met het vasteland van Nagasaki verbindt.

Vriendschapsband
Sinds 2013 bestaat er al een vriendschapsband tussen Leiden en Nagasaki. Bij de evaluatie van het Leidse stedenbandbeleid heeft de gemeenteraad gevraagd om de contacten te versterken en een officiële stedenband aan te gaan. Deze stedenband biedt kansen het netwerk in Japan verder uit te bouwen ten behoeve van de Leidse kennisinstellingen, de musea en het bedrijfsleven.

Delegatie uit Leiden
Burgemeester Lenferink is vergezeld door een grote delegatie uit Leiden. Onder anderen door vertegewoordigers van Japanmuseum SieboldHuis, Museum Volkenkunde, Hortus Botanicus, Leidse Universiteit, Leids Universitair Medisch Centrum, Gemeente Leiden, Erfgoed Leiden en vanzelfsprekend de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki.

De delegatie is met grote honours ontvangen in Nagasaki door burgemeester Taue van Nagasaki, de voltallige gemeenteraad van Nagasaki en verschillende organisaties en bedrijfsleven waaronder de Stichting Japan Nederland van Nagasaki.

 

 

Opening Omotemonbashi
Burgemeester Lenferink en de delegatie hebben de eer gehad om later op de dag de opening van de Omotemonbashi-brug (die Dejima verbindt met Nagasaki) bij te wonen in het bijzijn van Prinses Laurentien en de keizerlijke prins Akishino en prinses Kiko. Burgemeester Lenferink was een van de genodigden die samen met prinses Laurentien en het Japanse keizerlijk prinsenpaar Akishino en Kiko het rood-witte lint mocht doorknippen, en als eersten over de brug mocht lopen.

Fotografie: Sean van der Steen / Universiteit Leiden

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.