Persbericht: Japanweek op basisschool ’t Klankbord

Japanweek op basisschool ’t Klankbord

Wist u dat op 30 november in Leiden de stedenband met Nagasaki werd gevierd? Dat de band tussen Japan en Leiden al heel oud is en dat er heel veel van deze band in onze stad terug te vinden is? Wist u dat er op cultuur, kennis en handelsgebied veel wordt uitgewisseld tussen Japan en Leiden? Basisschool  ’t Klankbord organiseert komende week een Japanweek om bij deze bijzondere band stil te staan.

De ruim 250 leerlingen van ’t Klankbord worden gedurende de projectweek geïntroduceerd in de Japanse cultuur door bijvoorbeeld de traditionele Japanse theeceremonie, Haiku’s maken en een bezoek van de Japanse ambassade. Door een enthousiaste inbreng van de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki is er ontzettend veel medewerking van Japan deskundigen wat deze week extra bijzonder zal maken.

Maandag 12 februari opent wethouder Paul Dirkse de Japanweek op ’t Klankbord als scheidsrechter van een echte wedstrijd sumo-worstelen. Woensdag 21 februari wordt het project afgesloten met een spannende Kendama wedstrijd en mogen alle ouders, opa’s en oma’s komen kijken wat de leerlingen allemaal geleerd hebben over dit bijzondere land.

U bent van harte welkom om bij de opening en afsluiting van de Japanweek aanwezig te zijn.

Opening:  Maandag 12 februari, 9.00 uur.
Afsluiting: Woensdag 21 februari  vanaf 8.30 uur
Locatie: Aula van ’t Klankbord, ingang Hoek Rie Cramerlaan/Petronella Moenspad

Meer informatie is te vinden op de website: www.t-klankbord.com

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.