De laatste dagen “Japanweek” op ’t Klankbord

Ook de afgelopen maandag, dinsdag en woensdag waren weer in Japanse sferen op basisschool ’t Klankbord. Op woensdag is de mooie week afgesloten, maar niet voordat op maandag eerst Cecile Verburg met de kinderen van groep 6/7 haikus gemaakt. Door haar enthousiaste manier van vertellen waren de kinderen heel betrokken.

Tijdens de gymlessen hebben alle leerlingen vandaag kennis gemaakt met de Japanse Vechtsport. De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben met elkaar een vulkaan tot uitbarsting laten komen. Ze vonden dit allemaal reuze spannend.

Twee groepen kregen bezoek van Desiree van Keulen die op een prachtige manier oude Japanse verhalen vertelde en de kleutergroepen werden voorgelezen uit de Kamishiba.

Ook werd er niet alleen verteld, maar ook laten zien hoe een vulkaan werkt op het plein. Want in Japan zijn enorm veel vulkanen.

 

Op dinsdag kwamen Rico Higa en Connie van der Meer naar het Klankbord.

Rico kwam vooral vertellen over Nagasaki, Japanse Cultuur en natuurlijk de taal. Bij de oudere groepen is hun naam in het Japans geschreven en bij de kleintjes is er een mooie Japanse vlag geknutseld.

Connie heeft de leerlingen kennis laten maken met de Japanse bloemschikkunst: Ikebana.

 

En toen was het alweer Woensdag.

De Japan week zat vol met informatie! Maar vooral ook een enorm leuke manier om de leerlingen kennis te katen maken met zo enorm veel facetten van Japan. Op woensdag mochten oudste leerlingen met jongste leerlingen in alle klassen gaan kijken en om 12 uur hebben we het project afgesloten met de kendama wedstrijd olv mevrouw Suchi:)

Nog een indruk van de laatste dag.

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze Japanweek enorm bedankt!

Het Klankbord heeft een onvergetelijke week gehad en veel geleerd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.