The best of Cinemasia 2016

Op zaterdag 16 april vertoont CinemAsia opnieuw haar prijswinnaars van dit jaar in Rialto Amsterdam. ‘The Best of CinemAsia 2016’ start in de vroege avond met de verfijnde Taiwanese dramafilm ‘ZINNIA FLOWER’. De film werd in Amsterdam geprezen met de CinemAsia Tiger Beer Jury Award 2016 als een “fundamenteel menselijk verhaal over hoe om te gaan met pijn en rouw”.  Daarna draait dezelfde avond de meesterlijke Japanse documentaire ‘THE BIRTH OF SAKÉ’, die de CinemAsia Audience Award “Best Documentary 2016” in de wacht sleepte. Naast de filmvertoningen is er ook de mogelijkheid om heerlijk Aziatisch te eten.

ZINNIA FLOWER (Taiwan 2015) – 16 april om 17:00 uur
Een intiem portret van Wei (Shih Chin-Hang – ook bekend als Stone van Mayday) en Ming (Karena Lam), twee dolende zielen die allebei hun geliefde verloren. Volgens Boeddhistisch gebruik krijgen beide nabestaanden 100 dagen om te rouwen om hun geliefden, maar zij vullen dat ieder op hun eigen manier in.

Regisseur Tom Shu-Yu Lin staat erom bekend buitengewoon intieme films te maken en maakt zijn reputatie wederom waar in zijn meest persoonlijk film tot nu toe. Hij verloor in 2012 zijn eigen vrouw en besloot een film te maken voor zijn eigen rouwproces. Voor ZINNIA FLOWER ontving hij de CinemAsia Tiger Beer Jury Award 2016.

Taal: Chinees gesproken, Engels ondertiteld
Trailer: https://youtu.be/eOKFHSGP8ow

THE BIRTH OF SAKÉ (Japan 2015) – 16 april om 19:00 uur
Hoewel sake de nationale Japanse drank is en ook daar buiten steeds populairder is geworden, wordt de al 2000 jaar oude drank nog steeds met veel mysterie omringd. Tedorigawa, gelegen in het noorden van Japan, wordt beschouwd als een van de beste sake-brouwers van het land. Op deze 144-jaar oude brouwerij werkt een kleine, maar zeer toegewijde groep ambachtslieden die zich jaarlijks zes maanden van de buitenwereld afsluiten om de beste sake te kunnen creëren die er bestaat: ‘daiginjo’.

Een inspirerende film van de Amerikaans-Japanse regisseur Erik Shirai waarin passie en ambacht fantastisch in beeld zijn gebracht. THE BIRTH OF SAKÉ is de publieksfavoriet van dit jaar en wint CinemAsia’s Audience Award “Best Documentary 2016”.

Taal: Japans gesproken, Engels ondertiteld
Trailer: https://vimeo.com/70251489

Bezoekers van The Birth of Saké worden na afloop van de film getrakteerd op een heerlijke shot saké gesponsord door Sakelicious.

  

Meer informatie en kaartverkoop:
Double Bill tickets: wie beide films wil zien, kan een double bill-ticket kopen. Je betaalt dan voor beide films samen €17,50 in plaats van €20,00.
Food & Film tickets:ook kan je tijdens The Best of CinemAsia genieten van het nieuwe Aziatische (fusion) food concept ForQ met een gevarieerd menu met als basis Taiwenese bao’s.

Voor meer informatie en kaartverkoop, ga naar http://cinemasia.nl/nl/the-best-of-cinemasia/ of koop je tickets direct bij Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam http://www.rialtofilm.nl/  

Over CinemAsia
CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers met CinemAsia FilmLAB. Voor meer informatie over CinemAsia, ga naar www.cinemasia.nl