Cool Japan Symposium

Op 4 en 5 september vindt in de grote zaal van Museum Volkenkunde het wetenschappelijke COOL JAPAN symposium plaats.

Dinsdag 5 september stellen we de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in COOL JAPAN.

Deze middag zijn er bijzondere demonstraties te zien, gelinkt aan COOL JAPAN. Onder andere door de Japanse kunstenaar en cute fasion pionier Sebastian Masuda, door het kunstenaarstrio THREE, die ter plekke anime figures omsmelten tot nieuwe kunstvoorwerpen en door Johan Neefjes, mangatekenaar. Na afloop vindt er een meet and greet plaats met de kunstenaars.

Middagprogramma op 5 september bijwonen? Meld je dan aan door een email te sturen naar rcmc@wereldculturen.nl. De toegang tot het symposium is gratis. De voertaal van het symposium is Engels.

Link: http://cooljapan.volkenkunde.nl/nl/events/cool-japan-symposium-5-september

Locatie: Steenstraat 1, 2312 BS Leiden

Cool Japan

COOL JAPAN brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Museum Volkenkunde laat met historische topstukken uit zijn wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook hedendaagse kunst vertegenwoordigd. De centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Liefhebbers van de Japanse popcultuur kunnen genieten van originele tekeningen en ontwerpen van klassieke manga, anime en games als Death Note, Princess Mononoke en Final Fantasy. Projecties laten de mooiste fragmenten zien uit invloedrijke animatiefilms.

Facebook: https://www.facebook.com/volkenkunde/

Link: https://volkenkunde.nl/nl/tentoonstelling-cool-japan

Locatie: Steenstraat 1, Leiden