Bezoek van het Matsura Historisch Museum en Hirado Handelspost

Vandaag heeft de Leidse Vrienden van Nagasaki (ライデン日蘭協会) een bezoek gebracht aan het Matsura Historisch Museum en de voormalige Nederlandse Handelspost te Hirado.

Dhr. Ronald Hilhorst en Dhr. Yoshiharu Okayama in het theehuis van het Matsura Historisch Museum.

De directeur van het Matsura Historisch Museum, de heer Y. Okayama heette de vrienden van harte welkom in een gerestaureerd klassiek Japans theehuis, waar we konden genieten van de tuin, Japanse lekkernijen en traditioneel bereidde Japanse groene thee.

De banden tussen de stad Nagasaki en stad Leiden strekt zich vanzelfsprekend uit naar Hirado, waar de eerste handelspost van de Nederlanders was in de zestiende eeuw. Ook de banden tussen Leiden en Japan gaan terug tot deze periode. Op het moment zijn er ook banden tussen Hirado en Noordwijkerhout en Leiden en Hirado, aldus de lokale Nederlander en Opperhoofd van de voormalig Nederlandse Handelspost te Hirado, de heer R. Vrolijk.

Na een rondleiding in en rond het museum en een onderhoudend en interessant gesprek was het weer tijd om afscheid te nemen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.